Karelia

Itärajan Helmi - Karelia

Tohmajärven Jouhkolassa, korkean mäen laella, Itärajan Helmi kietoo Sinut suomalaisen luonnon syleilyyn. Vaaran laella avautuu karjalainen perinnemaisema yli Tohmajärven, ja koet hiljaisuuden, josta et ole osannut haaveillakaan.

Itärajan Helmen yksinkertaisen kauniissa ja rauhoittavassa tunnelmassa hengität keuhkosi täyteen puhdasta, raikasta maalaisilmaa ja annat kiireisen mielesi levätä.

Nukuttuasi yösi perinteisessä sähköttömässä aitassa hiljaisuuteen kääriytyneenä, heräät levänneenä ja rentoutuneena. Aamusaunan jälkeen kesäkeittiössä Sinua odottaa runsas, puhtaista tuoreista aineksista valmistettu aamiainen, jolla ravitset niin kehosi kuin mielesikin.

Aamuvenyttelyjen jälkeen pääset nauttimaan valintasi mukaisista ajanvietteistä ja viettämään aikaa kiireettömästi, ympäröivään luonnon rauhaan sulautuen. Yksinkertaisen elämän Itärajan Helmessä täydentävät herkulliset, osittain avotulella valmistettavat lounaat ja päivälliset, kiireettömät aamu- ja iltasaunat, nautiskelu paljun lämmössä tai pulahdukset virkistävään järviveteen, souturetket ja nuotiolla vietetyt iltahetket.

Astu Itärajan Helmen yksinkertaiseen elämään ja anna ajan pysähtyä.

Karjalan tyttö

Itärajan Helmessä, Jouhkolan korkealla mäellä Sinut ottaa vastaan Riitta Okkonen omassa lapsuuden pihapiirissään, josta hän ponnisti maailmalle vuonna 1981.

Suomessa ja Keski-Euroopassa asunut Riitta on vahva ravintola-alan moniosaaja. Työskenneltyään useissa korkeatasoisissa ravintoloissa ja opiskeltuaan lisää ravitsemusalaa, hän on työllistänyt itsensä menestyneenä yrittäjänä ja luennoitsijana vuodesta 1999 alkaen.

Maailman tuulissa Riitan karjalaiset juuret ovat vain vahvistuneet. Hän on herättänyt eloon isoisänsä 1940-luvulla käsin veistämän hirsitalon ja sen pihapiirin. Sen saman pihapiirin, jossa hän lapsena eli yksinkertaista ja onnellista elämää. Nyt sen pihapiirin ovet ovat avoinna myös Sinulle kokemaan yksinkertaista suomalaista elämää.

Itärajan Helmi tarjoaa

Itärajan Helmen tarjoama yksinkertainen elämä suomalaisessa perinnemaisemassa on ulottuvillasi kesäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin. Majoittujia voidaan ottaa vastaan 2 – 12 henkilöä kerrallaan.

Itärajan Helmessä majoitut luonnonmukaisesti perinteisessä suomalaisessa sähköttömässä aitassa, josta avautuu näkymä järvelle.

Petivaatteet ja pyyhkeet kuuluvat hintaan. Aittojen läheisyydessä sijaitsee biologinen ulkohuussi, ja päärakennuksen yhteydessä on käytössä myös sisä-wc.

Aamuisin ja iltaisin lämpiää aito suomalainen puulämmitteinen sauna. Saunoja on kaksi, toinen päärakennuksen ja aittojen välittömässä läheisyydessä ja toinen järven rannassa, noin 600 metrin päässä. Mäellä olevan saunan yhteydessä on palju, ja rannassa pääset halutessasi pulahtamaan Tohmajärven virkistävään veteen.

Aamiainen, lounas ja iltapäiväkahvi tarjoillaan päärakennuksen ja aittojen läheisyydessä sijaitsevassa hyvin varustellussa kesäkeittiössä, joka toimii myös ajanviettopaikkana ja viihtyisänä olohuoneena. Päivällisen valmistukseen pääset vieraana halutessasi osallistumaan, sillä se valmistetaan pääasiassa ulkotulella järven rannassa grillikodassa tai kesäkeittiössä. Aterioilla nautit tuoreita sämpylöitä ja leivonnaisia, sekä paikallisia ja lähellä tuotettuja herkkuja. Ruoka on aina tuoretta ja rakkaudella valmistettua.

Kahden yön paketti

Päivä 1
Majoitus yksinkertaisissa aitoissa (ei sähköä)
klo 14.00 eteenpäin
Välipalaa ja juotavaa
Vapaata oleskelua perinteisessä
suomalaisessa luonnossa
Päivällinen
Iltasauna järven rannalla, avotulen luona
tarinankerrontaa, rauhoittumista

Päivä 2
Aamusauna ja venyttely
Buffet-aamiainen, sis. paikallisia ruokia
Metsäkävelyä
Buffet -lounas
Buffet-illallinen
Iltasauna suomalaisilla erikoisuuksilla (koivu-, pihlajavasta...)

Päivä 3
Aamusauna ja venyttely
Buffet-aamiainen paikallisia ruokia
Näkemiin

Hinta täysihoidolla ja ohjelmalla (2 yötä)

158€/ aikuinen, 98€/ lapset 6-13 v. ja alle 5v. ilmaiseksi

Mahdollisuuksia on monia

Myös pidempi oleskelu Itärajna Helmessä on mahdollista. Pyydä räätälöity tarjous juuri Sinun ryhmällesi/ tarpeisiisi! Kysy  esimerkiksi 6 päivän Vedic Art -maalauskurssista tai viikon mittaisesta rentoutumispaketista luonnon sylissä.

Voit koota oleskelusi aktiviteetit kiinnostuksesi mukaan; ideoidaan yhdessä!

Tarjolla on muun muassa rumpumeditaatiota, marjastusta ja suomalaisiin luonnonyrtteihin tutustumista, päiväretkiä läheisiin kaupunkeihin Joensuuhun tai Savonlinnaan, 6 reiän privaattigolf puolen tunnin matkan päässä, tai täysi 18 reiän golfkenttä tunnin ajomatkan päässä (Kerigolf Kerimäellä tai Karelia Golf Joensuussa).

Vieraile saksankielisillä sivuilla
https://karelia.life/