Karelia

Itärajan Helmi tarjoaa

Itärajan Helmen tarjoama yksinkertainen elämä suomalaisessa perinnemaisemassa on ulottuvillasi toukokuun puolivälistä 15.5.2021 syyskuun puoliväliin. Majoittujia voidaan ottaa vastaan jopa yli 30 henkilöä kerrallaan.

Itärajan Helmessä majoitut luonnonmukaisesti perinteisessä suomalaisessa sähköttömässä aitassa, josta avautuu näkymä järvelle. Jos kaipaat hieman enemmän eksotiikkaa, niin voit myös majoittua Tentsile puumajoitteessa tai glamour teltassa.

Petivaatteet ja pyyhkeet kuuluvat hintaan. Aittojen läheisyydessä sijaitsee biologinen ulkohuussi ja päärakennuksen yhteydessä on käytössä myös sisä-wc.

Aamuisin ja iltaisin lämpiää aito suomalainen puulämmitteinen sauna. Saunoja on kaksi, toinen päärakennuksen ja aittojen välittömässä läheisyydessä ja toinen järven rannassa, noin 600 metrin päässä. Mäellä olevan saunan yhteydessä on palju, ja rannassa pääset halutessasi pulahtamaan Tohmajärven virkistävään veteen. Kysy myös mahdollisuudesta saunalauttaristeilyyn!

Aamiainen, lounas ja iltapäiväkahvi tarjoillaan päärakennuksen ja aittojen läheisyydessä sijaitsevassa hyvin varustellussa kesäkeittiössä, joka toimii myös ajanviettopaikkana ja viihtyisänä olohuoneena. Päivällisen valmistukseen pääset vieraana halutessasi osallistumaan, sillä se valmistetaan pääasiassa ulkotulella järven rannassa grillikodassa tai kesäkeittiössä. Aterioilla nautit tuoreita sämpylöitä ja leivonnaisia, sekä paikallisia ja lähellä tuotettuja herkkuja. Ruoka on aina tuoretta ja rakkaudella valmistettua.

Vanha aitta majoitus Itärajan Helmessä Tohmajärvellä Pohjois-Karjalassa

Yövy vanhassa aitassa

Vanhanajan aitassa on 
tunnelmaa; 

onhan se valmistunut 1943.

Vuodepaikkoja on yhteensä 3.

Huoneen koko on n. 10m2. 
Huoneessa on parivuode ja 
1 lisävuode.

Finlaysonin laadukkaat 
petivaatteet ja pyyhkeet.

Hinta 70€/ hlö/ yö sisältäen 
puolihoidon. 

Lounas varattavissa erikseen.
Uudet aitat Itärajan Helmessä tarjoavat kauniita näkymiä Tohmajärvelle

Yövy uudessa aitassa

Käytössä on 3 pariaittaa,
jotka ovat valmistuneet 
2019-2021. 
Vuodepaikkoja on yhteensä 12. 
Kahdessa aitassa mahdollisuus lemmikkeihin!

Huoneen koko on n. 10m2 ja 
jokaisessa huoneessa on 2 
erillistä, 
hotellitason runkopatjasänkyä.
Finlaysonin laadukkaat 
petivaatteet ja pyyhkeet.

Huoneissa on:
* vaaterekki henkareilla
* yöpöydät
* terassipöytä ja 2 tuolia,
jotka voi nostaa terassille.

Terassilta on näkymä suoraan 
kauniille Tohmajärvelle.

Hinta 80€/ hlö/ yö sisältäen 
puolihoidon.
Lounas varattavissa erikseen.
Tentsile puumajoitteessa nukut yösi luonnossa puiden katveessa Itärajan Helmen maisemissa kauniissa Pohjois-Karjalassa

Tentsile puumajoite

Puiden väliin ripustettavat 
Tentsile puumajoitteet 
palvelevat luontomatkailijaa, 
joka haluaa kokea 
luonnon joka solullaan, 
kuulla koivunlehtien havinan, 
tuulen suhinan, 
sateen ropinan ja 
herätä linnun lauluun.

Käytössä on 5 tentsile 
puumajoitetta:

•3 kahden hengen telttaa
•2 kolmen hengen telttaa


Tentsile puumajoitteissa on 
korkealaatuiset makuualustat, 
tyynyt, Haglöfsin makuupussit 
ja kertakäyttöiset 
makuupussilakanat.


Hinta 160€/ yö (2 aikuista) 
sisältäen aamiaisen.

Lasten yöpyminen on ilmaista, 
mikäli mukana on 2 aikuista.

Lasten aamiaiskustannukset:

•Lapset all 4 v.  0€
•Lapset 4-10 v.   6€
•Lapset 11-17 v.  10€

Illallinen/ lounas 
varattavissa erikseen.
Glamour telttamajoitus Itärajan Helmi Pohjois-Karjala Tohmajarvi

Glamour teltta

Glamour teltta on pyöreä 
halkaisijaltaan 5m,
joten telttaan mahtuu hyvin 
vaikka koko perhe.

Vanhemmat voivat nukkua 
mukavasti sängyissä.
Lapsille on tilaa lattialla 
mutta otathan mukaan 
omat patjat ja makuupussit.

Glamourteltta on ihanteellinen
myös isovanhemmille,
jotka matkailevat 
lastenlastensa kanssa.

Teltassa on 2 runkopatjasänkyä
yöpöydät,
matto,
vaateteline
sekä pöytä ja 2 tuolia.

Hinta 80€/ hlö (aikuinen)/ yö 
sisältäen puolihoidon.

Lasten yöpyminen on ilmaista, 
mikäli mukana on 2 aikuista.

Lasten ruokailukustannukset
aamiainen ja illallinen:

•Lapset all 4 v.  0€
•Lapset 4-10 v.   15€
•Lapset 11-17 v.  30€

Lounas varattavissa erikseen.


Itärajan Helmi - Karelia

Tohmajärven Jouhkolassa, korkean mäen laella, Itärajan Helmi kietoo Sinut suomalaisen luonnon syleilyyn. Vaaran laella avautuu karjalainen perinnemaisema yli Tohmajärven ja koet hiljaisuuden, josta et ole osannut haaveillakaan.

Itärajan Helmen yksinkertaisen kauniissa ja rauhoittavassa tunnelmassa hengität keuhkosi täyteen puhdasta, raikasta maalaisilmaa ja annat kiireisen mielesi levätä. Voit myös nukkua tässä upeassa tunnelmassa Tentsile puumajoitteessa linnunlaulun toimiessa herätyskellonasi.

Onko "glamping" sinulle tuttu termi? Luksustelttailu on kiihtyvällä tahdilla kasvava trendi maailmalla ja yhä useampi matkailija toivoisi mahdollisuutta viettää yönsä tähtikirkkaan taivaan alla. Luksustelttailu on nimensä mukaisesti erityisen mukava tapa viettää yö ulkona. Teltat muistuttavat ennemmin hotellihuonetta, kuin perinteisesti mieleen tulevaa soputelttaa. Nyt Itärajan Helmessä on mahdollisuus nauttia tästäkin majoitusmuodosta!

Luonnossa oleskelu laskee sydämen sykettä, stressiä ja verenpainetta sekä vähentää lihasjännitystä. Luonto kohentaa mielialaa ja virkistää, mutta tarjoaa myös mahdollisuuden rauhoittumiselle. Tätä kaikkea voimme tarjota Teille Itärajan Helmessä.

Nukuttuasi yösi perinteisessä sähköttömässä aitassa hiljaisuuteen kääriytyneenä, heräät levänneenä ja rentoutuneena. Aamusaunan jälkeen kesäkeittiössä Sinua odottaa runsas, puhtaista tuoreista aineksista valmistettu aamiainen, jolla ravitset niin kehosi kuin mielesikin.

Aamuvenyttelyjen jälkeen pääset nauttimaan valintasi mukaisista ajanvietteistä ja viettämään aikaa kiireettömästi, ympäröivään luonnon rauhaan sulautuen. Yksinkertaisen elämän Itärajan Helmessä täydentävät herkulliset, osittain avotulella valmistettavat lounaat ja päivälliset, kiireettömät aamu- ja iltasaunat, nautiskelu paljun lämmössä tai pulahdukset virkistävään järviveteen, souturetket ja nuotiolla vietetyt iltahetket.

Astu Itärajan Helmen yksinkertaiseen elämään ja anna ajan pysähtyä.

Karjalan tyttö

Itärajan Helmessä, Jouhkolan korkealla mäellä Sinut ottaa vastaan Riitta Okkonen omassa lapsuuden pihapiirissään, josta hän ponnisti maailmalle vuonna 1981.

Suomessa ja Keski-Euroopassa asunut Riitta on vahva ravintola-alan moniosaaja. Työskenneltyään useissa korkeatasoisissa ravintoloissa ja opiskeltuaan lisää ravitsemusalaa, hän on työllistänyt itsensä menestyneenä yrittäjänä ja luennoitsijana vuodesta 1999 alkaen.

Maailman tuulissa Riitan karjalaiset juuret ovat vain vahvistuneet. Hän on herättänyt eloon isoisänsä 1940-luvulla käsin veistämän hirsitalon ja sen pihapiirin. Sen saman pihapiirin, jossa hän lapsena eli yksinkertaista ja onnellista elämää. Nyt sen pihapiirin ovet ovat avoinna myös Sinulle kokemaan yksinkertaista suomalaista elämää. Tänä vuonna Itärajan Helmen kesäkauden avajaisia vietetään 15.5.2021!

Tervetuloa!

Vanha aitta majoitus Itärajan Helmessä Tohmajärvellä Pohjois-Karjalassa

Turvesauna

Itärajan Helmi kietoo sinut suomalaisen luonnon syleilyyn ja tarjoaa sinulle ainutkertaisen kokemuksen nauttia turvesaunan hyvää tekevistä ominaisuuksista kauniin Tohmajärven rannalla.  Turve hoitaa kehoa ja mieltä:

 

  • se rentouttaa
  • hoitaa ihoa ja rauhoittaa esim. atooppista ihoa
  • auttaa vaihdevuosivaivoihin
  • laittaa aineenvaihdunnan liikkeelle
  • poistaa nestettä

 

Turvesaunassa sinua ohjaa turvehoitaja Sari Rinkinen. Saunomista ennen on pieni tietoisku ja kirjalliset ohjeet saunomiseen. Sydänsairaille ja verenpainetautiselle turvesauna ei sovi.  Tarjoamme alkumaljan, saunomisen, hoitoturpeet ja saunomisen jälkeen maistuvan keittolounaan kodassa, jonka emäntämme Riitta on loihtinut avotulella. Hinta 82€/ hlö. Saunaan max 4 hlöä kerralla. Kesto 4 tuntia.

 

Turvesaunoja saatavilla:

10.7.2021
11.7.2021
4.8.2021
21.8.2021

Uudet aitat Itärajan Helmessä tarjoavat kauniita näkymiä Tohmajärvelle

Morsius-sauna

Tohmajärven Jouhkolassa Itärajan Helmi kiehtoo sinut suomalaisen luonnon syleilyyn. Tarjoamme ainutkertaisen kokemuksen viettää riemukasta sauna- ja hemmotteluhetkeä kauniin Tohmajärven rannalla.

 

Tarjoamme alkumaljan ja morsiussaunan karjalaisittain. Tapahtumaan liittyy morsiamen kylvetys, saunan koristelu yrtein ja kasvein sekä saunaloitsut.

Lopuksi luvassa kiireetöntä yhdessäoloa ruokaillen tai muuten vain seurustellen. Paikanpäällä on myös mahdollisuus yöpymiseen vaikkapa luonnon syleilyssä tentsile puumajoitteessa.

 

Kysy lisää ryhmäpaketista ja pyydä tarjous. Sopii erinomaisesti polttariporukoille, mutta myös iloisen illan viettäjille!

 

Helmiä elämän helminauhaan Itärajan Helmestä.

 

Kesto 4 tuntia/ sovitaan erikseen.

 

 

 

 

 

 

Tentsile puumajoitteessa nukut yösi luonnossa puiden katveessa Itärajan Helmen maisemissa kauniissa Pohjois-Karjalassa

Sauna & Soppa

Sauna & Soppa illassa pääset nauttimaan puusaunan pehmeistä löylyistä, pulahtamaan joko paljuun tai Tohmajärveen eli nauttimaan yksinkertaisesta suomalaisesta elämäntavasta maustettuna karjalaisella vieraanvaraisuudella.

Saunan jälkeen nautitaan Riitan herkullisesta keitosta itseleivotun leivän ja karjalanpiirakoiden kera. Saattaapa emäntä tarinoida lapsuuden muistoistaan näissä komeissa maisemissa maalaten kuvaa romanttisesta karjalaistunnelmasta - kuin silloin ennen...

Hinta 35€/ hlö, minimi 10 hlöä.

Kesto n. 4 tuntia

Glamour telttamajoitus Itärajan Helmi Pohjois-Karjala Tohmajarvi

Soppa, seikkailu & sauna

Kaipaatko yrityksesi henkilökunnalle hauskaa TYKY-päivää luonnon helmassa ulkosalla?

Esimerkiksi TYKY-päivä tai iltapäivä alkaa herkullisella sopalla eli tankkaamme siis energiaa tykyilyyn, jonka jälkeen siirrymme seikkailuradalle kokemaan elämyksiä ja toimimaan tiiminä luonnossa.

 

Seikkailujen jälkeen on hyvä hetki astua puusauna pehmeisiin löylyihin rentoutumaan ja nauttimaan. Saunomisen lomassa voit pulahtaa raikkaaseen Tohmajärveen tai hemmotella itseäsi lämpimässä paljussa taivasalla.

 

Voimme jatkaa iltaa yhdessäolon ja maukkaan ruokailun merkeissä (pyydä tarjous erikseen) joko rantasaunalla kodassa tai Jouhkolanmäellä kesäkeittiössä.

 

Hinta 58€/ hlö, minimi 10 hlöä.
Kesto n. 6 tuntia

Glamour telttamajoitus Itärajan Helmi Pohjois-Karjala Tohmajarvi

VEDIC ART

Lähde tutustumaan Vedic Art maalaukseen Rinkilänmäelle, Sari Rinkisen johdolla.

Vedic Art on ruotsalaisen kuvataiteilija Curt Källmanin (1.2.1938 – 18.12.2010) kehittämä maalausmenetelmä, joka perustuu taiteen 17 prinsiippiin, perusperiaatteeseen.

Prinsiipit liittyvät kuvan tekemisen elementteihin mutta niillä on myös yhtymäkohdat elämään. Vedic Art auttaa löytämään meissä jokaisessa oleva luovuus, maalaustaitoa tai piirustustaitoa ei tarvita.

 

Vedic Art koetaan maalaamalla, jokainen maalaa omasta sisimmästään käsin, eikä töitä arvostella. Vedic Art on kritiikitön ja sen seurauksena maalaaminen on iloa ja oivalluksia antavaa kun tekemisen kautta jokainen löytää oman luovuudenlähteensä. Luova prosessi itsessään ohjaa tekijää, opettaja on vain välikappale tällä matkalla.

 

Hinta 64€/ hlö, minimi 4 hlöä.

Hintaan sisältyvät kuljetus Rinkilänmäelle, Sarin ohjaus ja maalaustarvikkeet.

Kesto n. 5,5 tuntia, esim. klo 13 – 17:30

Mahdollisuuksia on monia

Myös pidempi oleskelu Itärajan Helmessä on mahdollista. Pyydä räätälöity tarjous juuri Sinun ryhmällesi/ tarpeisiisi! Kysy esimerkiksi 6 päivän Vedic Art -maalauskurssista tai viikon mittaisesta rentoutumispaketista luonnon sylissä.

Voit koota oleskelusi aktiviteetit kiinnostuksesi mukaan; ideoidaan yhdessä!

Tarjolla on muun muassa rumpumeditaatiota, marjastusta ja suomalaisiin luonnonyrtteihin tutustumista, päiväretkiä läheisiin kaupunkeihin Joensuuhun tai Savonlinnaan, 6 reiän privaattigolf puolen tunnin matkan päässä, tai täysi 18 reiän golfkenttä tunnin ajomatkan päässä (Kerigolf Kerimäellä tai Karelia Golf Joensuussa).

Vieraile saksankielisillä sivuilla
https://karelia.life/