Sunnuntailounas Riitan kanssa – syö kuin paikalliset

Sunnuntailounaalle Riitan luo

Herkullinen sunnuntailounas Riitan luona kauniissa Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalan puhdas ja osittain koskematon luonto, raikas perisuomalainen tuoksuva koivumetsä erilaisine äänineen yhdistettynä kauniisiin vaaramaisemiin kutsuvat sinua rentoutumaan Riitta Okkosen emännöimään Itärajan Helmeen Tohmajärvelle, jossa Riitta on herättänyt isoisänsä 40-luvulla käsin veistämän hirsimökin ja sen pihapiirin eloon tarjoamaan sinulle mahdollisuuden nauttia yksinkertaisesta elämästä perinteisiä paikallisia herkkuja unohtamatta.

Pääset nauttimaan puusaunan pehmeistä löylyistä, pulahtamaan joko paljuun tai Tohmajärveen eli nauttimaan yksinkertaisesta suomalaisesta elämäntavasta maustettuna karjalaisella vieraanvaraisuudella. Saunan jälkeen nautitaan Riitan herkullisesta keitosta itseleivotun leivän ja karjalanpiirakoiden kera. Saattaapa emäntä tarinoida lapsuuden muistoistaan näissä komeissa maisemissa maalaten kuvaa romanttisesta karjalaistunnelmasta - kuin silloin ennen...

 

Saatavilla: Sunnuntaisin 28.6. – 20.9.2020

Ryhmän koko: Minimi 2 henkilöä ja maksimi ryhmänkoko 4 henkilöä. Suuremmat ryhmät ennakkotilauksesta; otattehan yhteyttä hyvissä ajoin.

Sijainti: Jouhkolantie 219, 82600 Tohmajärvi, Joensuusta vain 55 km ja Savonlinnasta (100km)

Hinta: 25€ / aikuinen, 15€ / lapset 6 – 13 v. ja alle 5 v. ilmaiseksi

Hinta sisältää: Tervetulomaljan, puulämmitteisen rantasaunan ja paljun, pyyhkeet, shampoot ja saippuat, Riitan herkullisen keiton itseleivotun leivän ja karjalanpiirakoiden kera sekä tietysti ihanan rentoutuneen olon ja mielen. Riitta emännöi ja huolehtii myös kansainvälisistä vieraista englannin ja saksankielellä!

Lisätietoa: info@riittaokkonen.com, tel. +358 447 444 070

Varaukset torstai-iltaan klo 20:00 mennessä.

 

 

OHJELMA   

Itärajan Helmen emäntä Riitta itse toivottaa vieraat tervetulleiksi paikallisella koivunmahla-mustaherukkajuomalla, jonka raaka-aineet ovat omalta kotitilalta. Riitta kertoo tarinan omasta synnyinkodistaan ja elämästään lapsena tällä komealla vaaralla.

Brunssi-buffet on katettu kesäkeittiöön, mistä avautuu ihana karjalainen järvimaisema peltoineen ja koivikkoineen. Riitan loihtimista herkuista voi nauttia joko viehättävässä kesäkeittiöravintolassa tai ulkoilmassa maisemia ihaillen.

Ruokailun jälkeen ohjelma jatkuu opastetulla metsäkävelyllä, jonka jälkeen saunotaan, pelataan suomalaisia pelejä, jutellaan emäntä-Riitan kanssa ja lopuksi herkutellaan tietysti letuilla lisukkeineen ja nautitaan nokipannukahvit.

 

10.00 – 12:00
Brunssi-buffet: kala- ja liha-alkupaloja paikallisista raaka-aineista, leikkeleitä, salaatteja, luonnonjogurttia lisukkeineen (marjoja, siemeniä, pähkinöitä), keitetyt maalaiskananmunat, lämpimiä kasvispiirakoita, itseleivottuja sämpylöitä, leipää ja tietysti oikeita karjanpiirakoita munavoin kera. Paikalliseen tapaan jälkiruoaksi marjakiisseliä kermavaahdolla, kääretorttua, täytekakkua, pikkuleipiä. Juomana teetä, kahvia, raikasta lähdevettä.

12:00 – 13:00
Opastettu kävelyretki koivu- ja havumetsässä paikallisen metsämieliohjaajan johdolla, teemme pieniä tehtäviä, keho ja mieli rentoutuu, yhteys luontoon syntyy.

13:00 – 14:00
Puusaunan lämmitystä Riitan kanssa tai vain oleskelua, luonnosta ja hiljaisuudesta nauttimista.

14:00 – 15:00
Sauna ja palju naisille. Mölkky ja tikanheitto ja Riitan tarinat viihdyttävät miehiä.

15:00 – 16:00
Sauna ja paljuvuoro miehille ja kenties Riitan paikallistarinat ja ravintotietous kiinnostavat vuorostaan naisia; onhan Riitta myös ravintoterapeutti.

16:00 – 18:00
Saunan jälkeen herkuttellaan avotulella paistetuilla letuilla ja marjoilla ja tietysti nokipannukahvilla.

 

Mahdollisuus aittamajoitukseen aamiaisella ja aamusaunalla. Hinta 63€ / hlö jaetussa 2 hh aitassa, 1 hh aitta 95€. Varaukset etukäteen.

Kiitos vierailustasi! Tervetuloa uudelleen!