Riitta

Riitta Okkonen

Riitta Okkonen

Hei! Olen Riitta Okkonen ja juureni ovat Suomessa, Tohmajärven Jouhkolassa, josta lähdin valloittamaan ravintolamaailmaa vuonna 1981. Ensimmäisen uraputkeni tein hotelli- ja ravintolamaailmassa vuosina 1981–1999. Toisen uraputkeni yrittäjänä, luennoitsijana ja kouluttajana aloitin vuonna 1999. Käytyäni hotelli- ja ravintolakoulun Porvoossa, kouluttauduin restonomiksi Haaga Instituutissa Helsingissä. Valmistuttuani työskentelin mm. Saksassa Best Western -hotelliketjussa ja Saksan suurimmassa juhlapalvelussa Käfer Party Servicessä. Sain parin vuoden ajan olla mukana järjestämässä juhlia, joista Suomessa voidaan vain unelmoida.

Suomeen palattuaan Riitta toimi espoolaisessa juhlapalvelu Ruokalähettiläs Oy:ssä myyntisihteerinä. Tässä tehtävässä katettiin pöytiä mitä hulluimmilla ideoilla: heinäpaaleilla, kristalleilla, piikkilangalla, katiskaverkoilla ja vaikka millä! Näissä hommissa Riitan luovuus pääsi kukoistamaan.

Seuraavaksi Riitan tie vei Sodexholle ravintolapäälliköksi ja sieltä Hotelli Inter-Continentaliin bankettipäälliköksi. Taas tehtiin huippujuttuja, näistä esimerkkinä presidentti Clintonin vierailu.

Viimeisin ravintola-alan työtehtävä Riitalla oli Finlandiatalon ravintolatoimenjohtajana vuoteen 1999 saakka. Kaiken tämän lisäksi Riitta on myös opiskellut Suomessa ravintoneuvojaksi ja suorittanut erilaisia ravintoon liittyviä kursseja Saksassa.

Yrittäjänä Riitta yhdistää ravitsemuksessa luovasti ravintolamaailman visuaalisen ilmeen reseptien terveellisyyteen, ottaen huomioon myös nykyajan ihmisen kiireisen elämänrytmin.

Olen luonteeltani ulospäinsuuntautunut ja positiivisella, elämänmyönteisellä asenteella varustettu toiminnan nainen. Palavalla tunteella luennoidessani esiintymiseni voi tilanteeseen soveltuen saada jopa stand up -komiikan piirteitä. Tuon asiat esille hyvin käytännönläheisesti, jolloin kuulija voi ottaa itselleen sen, minkä hyväksi kokee. Yhdistän uutta ja vanhaa tuoreella, mukaansa tempaavalla tavalla.

Tervetuloa tutustumaan minuun eli Riitta Okkoseen ja elämänarvoihini Riitta's Wellness Lifestyle -blogini kautta!