Karelia

Karelia Itärajan Helmi Tohmajärvellä Pohjois-Karjalassa

Itärajan Helmi

Tohmajärvellä Itärajan Helmen tarjoama yksinkertainen elämä suomalaisessa perinnemaisemassa Tohmajärvellä on ulottuvillasi toukokuun puolivälistä 13.5.2023 syyskuun puoliväliin. Majoittujia voidaan ottaa vastaan jopa yli 30 henkilöä kerrallaan.

Itärajan Helmessä majoitut luonnonmukaisesti perinteisessä suomalaisessa sähköttömässä aitassa, josta avautuu näkymä kauniille Tohmajärvelle. Jos kaipaat hieman enemmän eksotiikkaa, niin voit myös majoittua Tentsile puumajoitteessa tai glamping teltassa. Glamping on nostanut suosiotaan matkailijoiden parissa, eikä ihme, sillä onhan siinä ainutlaatuinen tunnelma.

Kotimaiset Finlaysonin petivaatteet ja pyyhkeet kuuluvat aina majoituksen hintaan. Aittojen läheisyydessä sijaitsee biologinen ulkohuussi ja päärakennuksen yhteydessä on käytössä myös sisä-wc.

Aamuisin ja iltaisin lämpiää aito suomalainen puulämmitteinen sauna. Saunoja on kaksi, toinen päärakennuksen ja aittojen välittömässä läheisyydessä ja toinen järven rannassa, noin 600 metrin päässä. Mäellä olevan saunan yhteydessä on palju, ja rannassa pääset halutessasi pulahtamaan Tohmajärven virkistävään veteen. Kysy myös mahdollisuudesta saunalauttaristeilyyn!

Aamiainen ja muut ruokailut tarjoillaan päärakennuksen ja aittojen läheisyydessä sijaitsevassa hyvin varustellussa kesäkeittiössä, joka toimii myös ajanviettopaikkana ja viihtyisänä olohuoneena. Pyöräilijöille teemme tarvittaessa eväspaketit mukaan! Päivällisen valmistukseen pääset vieraana halutessasi osallistumaan, sillä se valmistetaan pääasiassa ulkotulella järven rannassa grillikodassa tai kesäkeittiössä. Aterioilla nautit tuoreita sämpylöitä ja leivonnaisia, sekä paikallisia ja lähellä tuotettuja herkkuja. Ruoka on aina tuoretta ja rakkaudella valmistettua.

Uudet aitat Itärajan Helmessä tarjoavat kauniita näkymiä Tohmajärvelle

Aittamajoitus pariaitat

Käytössä on 3 pariaittaa,
jotka ovat valmistuneet 
2019-2021. 
Vuodepaikkoja on yhteensä 12. 
Kahdessa aitassa mahdollisuus lemmikkeihin!

Huoneen koko on n. 10m2 ja 
jokaisessa huoneessa on 2 
erillistä, 
hotellitason runkopatjasänkyä.
Finlaysonin laadukkaat 
petivaatteet ja pyyhkeet.

Huoneissa on:
* vaaterekki henkareilla
* yöpöydät
* terassipöytä ja 2 tuolia,
jotka voi nostaa terassille.

Terassilta on näkymä suoraan 
kauniille Tohmajärvelle.

Hinta 55€/ hlö/ yö sisältäen 
runsaan aamiaisen.Vanha aitta majoitus Itärajan Helmessä Tohmajärvellä Pohjois-Karjalassa

Aittamajoitus vanha aitta

Vanhanajan aitassa on 
tunnelmaa; 

onhan se valmistunut 1943.

Vuodepaikkoja on yhteensä 3.

Huoneen koko on n. 10m2. 
Huoneessa on parivuode ja 
1 lisävuode.

Finlaysonin laadukkaat 
petivaatteet ja pyyhkeet.

Hinta 55€/ hlö/ yö sisältäen 
runsaan aamiaisen. Glamping telttamajoitus Itärajan Helmi Pohjois-Karjala Tohmajarvi

Glamping telttamajoitus

Glamping teltta on pyöreä 
halkaisijaltaan 5m,
joten telttaan mahtuu hyvin 
vaikka koko perhe.

Vanhemmat voivat nukkua 
mukavasti sängyissä.
Lapsille on tilaa lattialla 
mutta otathan mukaan 
omat patjat ja makuupussit.

Glamping teltta on ihanteellinen
myös isovanhemmille,
jotka matkailevat 
lastenlastensa kanssa.

Teltassa on 2 runkopatjasänkyä
yöpöydät,
matto,
vaateteline
sekä pöytä ja 2 tuolia.

Hinta 55€/ hlö (aikuinen)/ yö 
sisältäen runsaan aamiaisen.

Lasten yöpyminen on ilmaista, 
mikäli mukana on 2 aikuista.
Tentsile puumajoitteessa nukut yösi luonnossa puiden katveessa Itärajan Helmen maisemissa kauniissa Pohjois-Karjalassa

Tentsile puumajoite

Puiden väliin ripustetut 
Tentsile puumajoitteet 
palvelevat luontomatkailijaa, 
joka haluaa kokea 
luonnon joka solullaan, 
kuulla koivunlehtien havinan, 
tuulen suhinan, 
sateen ropinan ja 
herätä linnun lauluun.

Käytössä on 5 tentsile 
puumajoitetta, 
joissa majoittuu parhaiten 
2 henkilöä.

Tentsile puumajoitteissa on 
korkealaatuiset makuualustat, 
tyynyt ja makuupussit .

Hinta 90€/ yö (2 aikuista) 
sisältäen runsaan aamiaisen.

Lasten yöpyminen on ilmaista, 
mikäli mukana on 2 aikuista.Itärajan Helmi - Karelia

Tohmajärvellä Jouhkolassa,

korkean mäen laella, Itärajan Helmi kietoo Sinut suomalaisen luonnon syleilyyn. Vaaran laella avautuu karjalainen perinnemaisema yli Tohmajärven ja koet hiljaisuuden, josta et ole osannut haaveillakaan.

Itärajan Helmen yksinkertaisen kauniissa ja rauhoittavassa tunnelmassa hengität keuhkosi täyteen puhdasta, raikasta maalaisilmaa ja annat kiireisen mielesi levätä. Voit myös nukkua tässä upeassa tunnelmassa Tentsile puumajoitteessa linnunlaulun toimiessa herätyskellonasi.

Onko "glamping" sinulle tuttu termi? Luksustelttailu on kiihtyvällä tahdilla kasvava trendi maailmalla ja yhä useampi matkailija toivoisi mahdollisuutta viettää yönsä tähtikirkkaan taivaan alla. Glamping eli luksustelttailu on nimensä mukaisesti erityisen mukava tapa viettää yö ulkona. Teltat muistuttavat ennemmin hotellihuonetta, kuin perinteisesti mieleen tulevaa soputelttaa. Nyt Itärajan Helmessä on mahdollisuus nauttia tästäkin majoitusmuodosta!

Luonnossa oleskelu laskee sydämen sykettä, stressiä ja verenpainetta sekä vähentää lihasjännitystä. Luonto kohentaa mielialaa ja virkistää, mutta tarjoaa myös mahdollisuuden rauhoittumiselle. Tätä kaikkea voimme tarjota Teille Itärajan Helmessä Tohmajärvellä.

Nukuttuasi yösi perinteisessä sähköttömässä aitassa hiljaisuuteen kääriytyneenä, heräät levänneenä ja rentoutuneena, kiitos hotellitasoisten runkopatjasänkyjen. Aamusaunan jälkeen kesäkeittiössä Sinua odottaa runsas, puhtaista tuoreista aineksista valmistettu aamiainen, jolla ravitset niin kehosi kuin mielesikin.

Aamuvenyttelyjen jälkeen pääset nauttimaan valintasi mukaisista ajanvietteistä ja viettämään aikaa kiireettömästi, ympäröivään luonnon rauhaan sulautuen. Yksinkertaisen elämän Itärajan Helmessä täydentävät herkulliset, osittain avotulella valmistettavat ruuat, kiireettömät aamu- ja iltasaunat, nautiskelu paljun lämmössä tai pulahdukset virkistävään Tohmajärveen, souturetket ja nuotiolla vietetyt iltahetket.

Astu Itärajan Helmen yksinkertaiseen elämään ja anna ajan pysähtyä.

Karjalan tyttö Tohmajärveltä

Itärajan Helmessä, Jouhkolan korkealla mäellä Tohmajärvellä Sinut ottaa vastaan iloinen ja vieraanvarainen Riitta Okkonen omassa lapsuuden pihapiirissään, josta hän ponnisti maailmalle vuonna 1981.

Suomessa ja Keski-Euroopassa asunut Riitta on vahva ravintola-alan moniosaaja. Työskenneltyään useissa korkeatasoisissa ravintoloissa ja opiskeltuaan lisää ravitsemusalaa, hän on työllistänyt itsensä menestyneenä yrittäjänä ja luennoitsijana vuodesta 1999 alkaen.

Maailman tuulissa Riitan karjalaiset juuret ovat vain vahvistuneet. Hän on herättänyt eloon isoisänsä 1940-luvulla käsin veistämän hirsitalon ja sen pihapiirin. Sen saman pihapiirin, jossa hän lapsena eli yksinkertaista ja onnellista elämää. Nyt sen pihapiirin ovet ovat avoinna myös Sinulle kokemaan yksinkertaista suomalaista elämää. Tänä vuonna Itärajan Helmen kesäkauden avajaisia vietetään 13.5.2023 Tohmajärvellä!

Tervetuloa!

Mahdollisuuksia on monia

Myös pidempi oleskelu Itärajan Helmessä Tohjamajärvellä on mahdollista. Pyydä räätälöity tarjous juuri Sinun ryhmällesi/ tarpeisiisi! Kysy esimerkiksi 6 päivän Vedic Art -maalauskurssista tai viikon mittaisesta rentoutumispaketista luonnon sylissä.

Voit koota oleskelusi aktiviteetit kiinnostuksesi mukaan; ideoidaan yhdessä!

Tarjolla on muun muassa rumpumeditaatiota, marjastusta ja suomalaisiin luonnonyrtteihin tutustumista, päiväretkiä läheisiin kaupunkeihin Joensuuhun tai Savonlinnaan, 6 reiän privaattigolf puolen tunnin matkan päässä, tai täysi 18 reiän golfkenttä tunnin ajomatkan päässä (Kerigolf Kerimäellä tai Karelia Golf Joensuussa).

Nyt löydät Pohjois-Karjalan monipuoliset ulkoilureitit kattavasti yhdestä paikasta. VisitKarelian sivuille julkaistu uusi kokonaisuus kokoaa yhteen maakunnan alueelta laajan valikoiman reitistöjä, jotka sopivat moneen eri lajiin. Tutustu reittivalikoimaan ja vietä unohtumattomia retkihetkiä Pohjois-Karjalan luonnossa! 

PS: Jos olet Nightwish -fani, niin Kiteeltä löytyy Nightwish museo. Ja tänä kesänä Nightwish järjestää keikan Kiteellä 16.6.2023 eikä meiltä ole Kiteelle matka jos mikään!

Tohmajärvellä on myös kiva kesäteatteri, jonka esityksistä moni majoittujamme on ollut iloinen.

Vieraile saksankielisillä sivuilla
https://karelia.life/