Kokopäiväretki Riitan luokse

Päiväretki Itärajan Helmeen

Ihana lauantai Riitan vieraana kauniissa Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalan puhdas luonto, kaunis perisuomalainen koivumetsä ja vaaramaisemat kutsuvat Sinua viettämään lauantai-päivää Riitan luona Itärajan Helmessä, Tohmajärvellä, kauniissa Karjalassa! Saat nauttia runsaasta brunssi-buffetista täynnä paikallisia antimia ja Riitan leipomia herkkuja.

Pääset nauttimaan puusaunan pehmeistä löylyistä, pulahtamaan joko paljuun tai Tohmajärveen.

Ohjattu metsäretki siivittää Sinut hiljaisuuteen, rauhaan, koivunlehtien rauhoittavaan suhinaan, romanttiseen karjalaistunnelmaan – kuin silloin ennen…..

Tikanheiton ja mölkky-pelin lomassa Riitta kertoo kiinnostavaa paikallishistoriaa ja elämästään lapsena täällä kotivaaralla.

Herkuttelemme vielä päivän päätteeksi avotulella paistetuilla letuilla ja marjoilla ja juomme nokipannukahvit.

 

Saatavilla: Lauantaisin 27.6. – 26.9.2020

Ryhmän koko: Minimi 2 henkilöä ja maksimi ryhmänkoko 4 henkilöä. Suuremmat ryhmät ennakkotilauksesta; otattehan yhteyttä hyvissä ajoin.

Sijainti: Jouhkolantie 219, 82600 Tohmajärvi, Joensuusta vain 55 km ja Savonlinnasta (100km)

Hinta: 96 Eur / aikuinen, 60 Eur / lapset 6 – 13 v. ja alle 5 v. ilmaiseksi

Hinta sisältää: Brunssi-buffetin, opastetun metsäretken paikallisen metsämieliohjaajan johdolla, puulämmitteisen rantasaunan ja paljun, pyyhkeet, shampoot ja saippuat, avotulella tehdyt letut ja nokipannukahvit sekä tietysti ihanan rentoutuneen olon ja mielen. Riitta emännöi ja huolehtii myös kansainvälisistä vieraista englannin ja saksankielellä!

Varaukset ja lisätietoa: info@riittaokkonen.com, tel. +358 447 444 070

Varaukset torstai-iltaan klo 20:00 mennessä.

OHJELMA   

Itärajan Helmen emäntä Riitta itse toivottaa vieraat tervetulleiksi paikallisella koivunmahla-mustaherukkajuomalla, jonka raaka-aineet ovat omalta kotitilalta. Riitta kertoo tarinan omasta synnyinkodistaan ja elämästään lapsena tällä komealla vaaralla.

Brunssi-buffet on katettu kesäkeittiöön, mistä avautuu ihana karjalainen järvimaisema peltoineen ja koivikkoineen. Riitan loihtimista herkuista voi nauttia joko viehättävässä kesäkeittiöravintolassa tai ulkoilmassa maisemia ihaillen.

Ruokailun jälkeen ohjelma jatkuu opastetulla metsäkävelyllä, jonka jälkeen saunotaan, pelataan suomalaisia pelejä, jutellaan emäntä-Riitan kanssa ja lopuksi herkutellaan tietysti letuilla lisukkeineen ja nautitaan nokipannukahvit.

 

10.00 – 12:00
Brunssi-buffet: kala- ja liha-alkupaloja paikallisista raaka-aineista, leikkeleitä, salaatteja, luonnonjogurttia lisukkeineen (marjoja, siemeniä, pähkinöitä), keitetyt maalaiskananmunat, lämpimiä kasvispiirakoita, itseleivottuja sämpylöitä, leipää ja tietysti oikeita karjanpiirakoita munavoin kera. Paikalliseen tapaan jälkiruoaksi marjakiisseliä kermavaahdolla, kääretorttua, täytekakkua, pikkuleipiä. Juomana teetä, kahvia, raikasta lähdevettä.

12:00 – 13:00
Opastettu kävelyretki koivu- ja havumetsässä paikallisen metsämieliohjaajan johdolla, teemme pieniä tehtäviä, keho ja mieli rentoutuu, yhteys luontoon syntyy.

13:00 – 14:00
Puusaunan lämmitystä Riitan kanssa tai vain oleskelua, luonnosta ja hiljaisuudesta nauttimista.

14:00 – 15:00
Sauna ja palju naisille. Mölkky ja tikanheitto ja Riitan tarinat viihdyttävät miehiä.

15:00 – 16:00
Sauna ja paljuvuoro miehille ja kenties Riitan paikallistarinat ja ravintotietous kiinnostavat vuorostaan naisia; onhan Riitta myös ravintoterapeutti.

16:00 – 18:00
Saunan jälkeen herkuttellaan avotulella paistetuilla letuilla ja marjoilla ja tietysti nokipannukahvilla.

 

Mahdollisuus aittamajoitukseen aamiaisella ja aamusaunalla. Hinta 63€ / hlö jaetussa 2 hh aitassa, 1 hh aitta 95€. Varaukset etukäteen.

Kiitos vierailustasi! Tervetuloa uudelleen!