Rentouttava viikko Riitan kanssa Pohjois-Karjalassa

Luonto on ylellisyytemme

Sauna, järvi, hiljaisuus, romanttinen mökkimajoitus - elementtejä rentouttavalle lomalle!

Pohjois-Karjalan puhdas luonto, kaunis perisuomalainen koivumetsä ja vaaramaisemat kutsuvat Sinua viettämään rentouttavaa lomaviikkoa Riitan luo Itärajan Helmeen! Luonto hellii mieltäsi ja paikallisista antimista Riitan leipomat ja valmistamat herkut täyttävät kaikkien kulinaristien nautinnot. Hän on kuuluisa laajasta ravintotietoudestaan.

Pääset nauttimaan puusaunan pehmeistä löylyistä, pulahtamaan joko paljuun tai Tohmajärveen tai voit kokea uudenlaisen sauna elämyksen - saunalautan.

Ohjattu metsäretki vie sinut puhtaan luonnon äärelle, hiljaisuuteen, rauhaan, koivunlehtien rauhoittavaan suhinaan. Voit omatoimisesti käydä poimimassa marjoja ja liikkua niityllä, rannassa ja metsässä. Soutuvene on asiakkaiden käytössä ja voit osallistua saunan lämmittämiseen.

Riitta huolehtii asiakkaista loistavalla karjalaisella vieraanvaraisuudella omalla lapsuuden kotitilallaan.

Pääset kokeilemaan perinteistä suomalaista tikanheittoa ja mölkky-peliä. Mieli rauhoittuu viimeistään, kun voit järven rannassa nauttia avotulella paistettuja lettuja ja maistaa nokipannukahvin aromin. Unelma romanttisissa punaisissa mökissä järvinäköalalla. Riitan Idän Helmi Tohmajärvellä tarjoaa kaiken tämän keskellä kaunista Pohjois-Karjalaa.

 

Aika:  Toukokuun puoliväli - syyskuun loppu 2020

Ryhmän koko: Min. 6 henkilöä - enintään 12 henkilöä

Sijainti: Jouhkolantie 219, 82600 Tohmajärvi, Joensuusta (55 km), Savonlinnasta (100 km)

Hinta: 980 euroa, - / henkilö mökissä kahdelle, 1 250 euroa, - / henkilö yhden hengen majoituksessa

Mökki: Nuku kuten ennen vanhaan, romanttisissa, sähköttömissä maaseudun kaksoisvuodehuoneissa, järvinäköalalla. Mökki rakennettu 2019. Aito suomalainen sauna korvaa kylpyhuoneen - mikä on upeampaa kuin aloittaa päivä virkistävällä uinnilla ja pehmeästi lämmitetyllä saunalla. Sauna ja bio-wc noin 20 metrin päässä mökistä.
                               

Hintaan sisältyy: Majoitus 7 yötä, englannin-, saksan- ja suomenkielinen emäntä Riitta itse, päivittäinen buffetaamiainen, ohjelmassa mainitut lounaat ja illalliset, päivittäinen aamu- ja iltasauna sekä mahdollisuus uida järvessä ja nauttia paljun ulkokylvyistä ja kaikki ohjelmassa mainitut paikalliset aktiviteetit, soutuveneen vuokra, kalastuslisenssi. Hinta ilman lentokenttäkuljetuksia.

Valinnainen: Päiväretki Savonlinnaan, oopperakaupunkiin. Kuljetukset, opastettu kierros Olavinlinnassa, risteily järvellä, lounas, käynti Kerimäen kirkossa - yhdellä maailman suurimmista puukirkoista

Varaukset ja lisätiedot: info@riittaokkonen.com, 044 7444 070

Viikon kulku

Lauantai

Itärajan Helmen emäntä Riitta itse toivottaa vieraat tervetulleiksi paikallisella koivunmahla-mustaherukkajuomalla, joiden raaka-aineet ovat omalta kotitilalta. Majoittuminen perinteiseen aittaan, järvinäkymällä.

Käsintehtyjä, aitoja, maukkaita Karjalan piirakoita munavoilla, ruisleipää höystettynä paikallisilla antimilla ja maukkaita pikkuleipiä.

Vapaata oleskelua, luonnosta nauttimista ja rentoutumista.

Päivällinen paikallisista antimista kesäkeittiössä.

Rantasaunan löylyt, pulahdus järveen ja yöuni on taattu.

 

Sunnuntai

Buffet on katettu kesäkeittiöön, mistä avautuu ihana karjalainen järvimaisema peltoineen ja koivikkoineen. Aamiaista voit nauttia myös ulkoilmassa maisemia ihaillen.

Riitta kertoo tarinoita omasta synnyinkodistaan ja elämästään lapsena tällä komealla vaaralla. Mahdollista osallistua lounaan valmistukseen ja puusaunan lämmittämiseen Riitan kanssa. Päivällinen tarjoillaan joko kesäkeittiön ravintolassa tai järven rannalla avotulella.

 

Maanantai

Aamusauna ja aamiaisbuffet.

Ohjelmassa metsämielioppaan johdolla metsäretki suomalaisessa hyväntuoksuisessa metsässä. Ulkoilun ja luontoyhteyden jälkeen kutsuukin jo lounas-buffet, jälleen paikallisia herkkuja notkuen – kuten illallisellakin. Makea unelma suomalaisen autenttisen saunakokemuksen jälkeen.

 

Tiistai

Aamusauna ja aamiaisbuffet. Päivä paikallisilla luonnontoiminnoilla: soutu, marjastus, kalastus, saunan lämmittäminen, saunapuun tekeminen jne. Voit valmistaa kalasaalisi itse, avotakka järven rannalla - jos on onni, jos ei - voit auttaa Riitta kalasaalillaan ja nauti tuoreista kaloista kuten paikalliset. Tietenkin iltasauna mukana. Ohjelma ja illallinen saunan jälkeen ja lopuksi herkutellaan tyypillisellä suomalaisella jälkiruoalla, letuilla lisukkeineen.

 

Keskiviikko

Aamusauna ja aamiaisbuffet, lounas ja illallinen. Luonnossa luovuus vapautuu - opastettu intuitiivinen maalaus - Vedic taiteen päivä.

Ja illalla - sauna odottaa järven rannalla tai aivan oman mökin vieressä.

 

Torstai

Aamusauna ja aamiaisbuffet, lounas ja illallinen. Päivä luonnossa oman aikataulun mukaan TAI
päiväretki oopperakaupunki Savonlinnaan - valinnainen ohjelma.

Maukas lounas buffetista perinteiseen tapaan, jotka eivät lähde päiväretkelle. Yhteinen illallinen ja sauna, uinti kaikille.

 

Perjantai

Buffet-aamiainen kesäkeittiöllä aamusaunan jälkeen - herkullisia, paikallisia antimia ja tietysti Riitan itsensä paistamat sämpylät houkuttelevat jo tuoksullaan jälleen tänä aamuna.

Jäähyväisilta - Saunomista, uintia, soutelua, illallinen rantasaunan yhteydessä avotulella grillaten, tarinoita tulilla ja hiljaisuudesta nauttimista.

Nukkumatti kutsuu aittaan valoisan yön pikkutunneilla

 

Lauantai

Aamusauna ja aamiaisbuffet

Kiitos vierailustasi! Nähdään pian taas!