Riitta

Riitta

Juureni ovat Suomessa, Tohmajärven Jouhkolassa, josta lähdin valloittamaan ravintolamaailmaa vuonna 1981. Ensimmäisen uraputkeni tein hotelli- ja ravintolamaailmassa vuosina 1981–1999. Toisen uraputkeni yrittäjänä, luennoitsijana ja kouluttajana aloitin vuonna 1999. Käytyäni hotelli- ja ravintolakoulun Porvoossa, kouluttauduin restonomiksi Haaga Instituutissa
Helsingissä. Valmistuttuani työskentelin mm. Saksassa Best Western -hotelliketjussa ja Saksan suurimmassa juhlapalvelussa Käfer Party Servicessä. Sain parin vuoden ajan olla mukana järjestämässä juhlia, joista Suomessa voi vain unelmoida.

Suomeen palattuani toimin espoolaisessa juhlapalvelu Ruokalähettiläs Oy:ssä myyntisihteerinä. Katoimme pöytiä mitä hulluimmilla ideoilla: heinäpaaleilla, kristalleilla, piikkilangalla, katiskaverkoilla ja vaikka millä!

Seuraavaksi tieni vei Sodexholle ravintolapäälliköksi ja sieltä Hotelli Inter-Continentaliin bankettipäälliköksi. Taas tehtiin huippujuttuja, näistä esimerkkinä presidentti Clintonin vierailu.

Viimeisin ravintola-alan työtehtäväni oli Finlandiatalon ravintolatoimenjohtajana vuoteen 1999 saakka. Olen myös opiskellut Suomessa ravintoneuvojaksi ja suorittanut erilaisia ravintoon liittyviä kursseja Saksassa.

Yrittäjänä yhdistän ravitsemuksessa luovasti ravintolamaailman visuaalisen ilmeen reseptien terveellisyyteen, ottaen huomioon myös nykyajan ihmisen kiireisen elämänrytmin. Olen luonteeltani ulospäinsuuntautunut ja positiivisella, elämänmyönteisellä asenteella varustettu toiminnan nainen. Palavalla tunteella luennoidessani esiintymiseni voi tilanteeseen soveltuen saada jopa stand up -komiikan piirteitä. Tuon asiat esille hyvin käytännönläheisesti, jolloin kuulija voi ottaa itselleen sen, minkä hyväksi kokee. Yhdistän uutta ja vanhaa tuoreella, mukaansa tempaavalla tavalla.

Tervetuloa tutustumaan minuun ja elämänarvoihini Riitta's Wellness Lifestyle -blogini kautta!