Mitä metsä merkitsee Riitan wellneksessä?

Miulle, metsän syleilyssä syntyneenä ja kasvaneena luonto on todella tärkeä. Miun nuoruudessa kesät olivat ihanan aurinkoisia ja talvet lumisia, keväisin ihmeteltiin metsän ja luonnon omaa näytelmää ja kukkaan puhkeamista, syksyllä nautittiin raikkaista luonnon antimista. Voisi sanoa, että mie lähin aikoinaan pois Pohjois-Karjalasta mutta Pohjois-Karjala ei ole lähtenyt miusta; se on seurannut perässä ja ilmenee mm. rakkautena luontoon ja perinneherkkuihin. Ja kuuleehan sen jo puheenparresta, että mistä mie oon kotoisin.

Mie oon aina kokenut metsän itselleni rauhoittavaksi elementiksi. Metsän siimeksessä ei ole hälinää, mieli rauhoittuu ja ajatukset ikään kuin selkiintyvät ihan itsestään… itse asiassa miulla tuntuu kuin pää tyhjentyisi metsässä mutta sitten jossain kohtaa metsälenkin jälkeen tulee täydellinen selkeys ajatteluun tai jos mie oon miettinnä jotain monimutkaista probleemaa, niin ratkaisu on ihan selkeänä miun piässä. Ootko sie kokenu samaa?

Mie vähän tutkin netistä tätä metsä asiaa ja sen hyvää tekeviä vaikutuksia ja törmäsin siinä samalla Marja Roslundiin, joka on tehnyt viime vuonna väitöskirjan aiheesta: Associations between biodiversity, pollution, the commensal microbiota of children, and immune response”. Hätkähdyttävin asia miulle oli se, että tutkimus osoitti monipuolisen luontoaltistuksen edistävän kaupunkilaislasten immuunitasapainoa elimistön mikrobiston kautta. Siis tämähän on ihan uskomatonta mutta emmie eppäile tätä hetkeäkään. Oon elämäni aika kohdannut monia ihmisiä, jotka ovat sanoneet saaneensa parantavia voimia luonnosta, miksei siis lapsetkin?

Tentsile puumajoitteet

Miulla kävi viime kesänä Itärajan Helmessä monia kaupunkilaisia lomalla ja kaikki heistä totesivat, että meillä Jouhkolanmäellä ikään kuin aika pysähtyy, mieli rauhoittuu, stressi helpottaa, asiat kirkastuvat ja olo energisoituu. Ja kaikki näin sanoneet kävivät meillä täällä metsässä joko omatoimisesti tai järkkäämilläni Metsämieli -retkillä. Oon ihan satavarma, että metsä on tehnyt heille hyvää! Tänä kesänä mie sitten aattelin, että mie tarjoon luonnon kaipuuseen jotain uutta miun vieraille ja niinpä Jouhkolanmäellä on tarjolla majoitusvaihtoehtoja niille matkailijoille, jotka haluavat herätä lähempänä taivasta ja kauempana arkea sekä haluavat kokea seikkailun kaikilla aisteilla ja minimoida jalanjäljen luontoon. Nämä majoitteet ovat Tentsile -puumajoitteita, jotka mahdollistavat yöpymisen missä tahansa puuvyöhykkeellä jälkiä jättämättä. Olemme virittäneet teille Jouhokolanmäelle 3 kahden hengen telttaa ja 2 kolmen hengen telttaa ja varustellee ne mukavasti korkealaatuisilla makuualustoilla, tyynyillä ja Haglöfsin makuupusseilla sekä kertakäyttölakanoilla. Majoituksen hintaan sisältyy Riitan herkullinen aamiainen. Varaa oma Tentsile yöpyminen verkkopastamme.

Tentsile-puumajoite-nts-Itarajan-Helmi-Pohjois-Karjala-Tohmajarvi

Glamour telttailu eli glamping

Jos et uskalla lähteä maanpinnalta ylöspäin mutta haluaisit kuitenkin mahdollisimman luontoa lähellä olevan majoittumisen, niin mitäs jos kokeilisit uutta Glamour-telttaamme, jossa majoitus tähtien alla luoden unohtumattomia kokemuksia? Luksustelttailu on kiihtyvällä tahdilla kasvava trendi maailmalla ja yhä useampi matkailija toivoisi mahdollisuutta viettää yönsä tähtikirkkaan taivaan alla. Luksustelttailu on nimensä mukaisesti erityisen mukava tapa viettää yö ulkona. Teltat muistuttavat ennemmin hotellihuonetta, kuin perinteisesti mieleen tulevaa soputelttaa. Meillä teltassa on 2 runkopatjasänkyä ja lapsille on tilaa lattialla (otathan mukaan omat patjat ja makuupussit lapsille). Teltasta löytyy yöpöydät, matto, vaateteline sekä pöytä ja kaksi tuolia. Tämä majoitus tarjoillaan puolihoidolla ja lasten majoittuminen on ilmaista, mikäli mukana on kaksi maksavaa aikuista.

Glamour-telttamajoitus-nts-Itarajan-Helmi-Pohjois-Karjala-Tohmajarvi

Tervetuloa Itärajan Helmeen, joka tarjoaa kekseliäitä majoitusratkaisuja elämys- ja luontomatkailuun Pohjois-Karjalassa Tohmajärvellä!

Mie muuten käväisin vielä Metsähallituksen sivuilla ja löysin nämä 3 faktaa miten metsä ja luontoilu vaikuttaa myönteisesti terveyteen ja hyvinvointiin:

  • Fyysinen aktiivisuus lisääntyy luonnossa: Luonto houkuttelee liikkumaan. Liikumme luonnossa huomaamattamme reippaammin kuin sisätiloissa, vaikka liikunta tuntuu kevyemmältä.
  • Luonto elvyttää ja auttaa palautumaan stressistä: Keskittymiskyky paranee, ja syke ja verenpaine voivat madaltua.
  • Luonnossa liikkuminen edistää sosiaalista hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä: Suhtaudumme myönteisemmin muihin ihmisiin, ja mielialamme kohenee hyvin nopeasti.

Tulehan siekii tänne leppoisaan Pohjois-Karjaan Jouhkolanmäelle rentoutumaan, nauttimaan, liikkumaan ja rauhoittumaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *